Fusie tussen Fietscity en Fietsenmakers

Redactie team, Brookz | December 28, 2010

Door de samenwerking ontstaat er een full-service franchiseformule met een consumentenomzet van meer dan 12 miljoen euro. De verwachting is dat de keten nog voor de start van het nieuwe seizoen met drie vestigingen gaat uitbreiden.

Fusie

'Fietscity heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld voor wat betreft het winkelconcept met de duidelijke doelgroepbenadering', zegt directeur Wim Landewe van de Fietsenmakers-formule. 'Wij kunnen hier nu als totale organisatie sterk van profiteren. Verder realiseren we direct al meer schaalvoordelen op onder meer het gebied van inkoop en marketing.'

Ook Maarten Akkers, directeur van Fietscity, ziet vele voordelen van de fusie. 'De Fietsenmakers hebben de laatste jaren grote stappen gezet met het centrale distributiecentrum en de centrale automatisering. De schaalvoordelen, de lagere winkelvoorraad en de efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering leveren de aangesloten ondernemers direct voordeel op.'

Bedrijven te koop

De uiteindelijke ambitie is om door te groeien naar een franchiseformule met minimaal 50 vestigingen door heel Nederland. Fietscity is bedoeld voor de betere fietsspeciaalzaken en heeft vanwege een gebrek aan jonge ondernemers een financieel concept ontwikkeld voor het kopen van bedrijven als van fietsspeciaalzaken.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen