Fusie tussen IT-dienstverleners met behulp van investeerder

Redactie team, Brookz | February 28, 2014

Management buy-in

Stepco en AdVo IT Group gaan als één bedrijf verder. De samenvoeging van beide bedrijven leidt tot een top-10 positie van de grotere managed ICT en clouddienstverleners in de Nederlandse middenmarkt en MKB. Daarnaast stapt ICT-ondernemer Govert van Driel - begeleid door Hogenhouck - in bij de nieuwe combinatie. Na deze management buy-in gaat hij leiding geven aan het nieuwe Stepco Group.

Naast Van Driel bestaat het management van de nieuwe onderneming uit Paul de Meulemeester (Stepco) en Richard de Vos (AdVo IT Group). ‘De huidige en toekomstige klanten kunnen voortaan van het volledige dienstenportfolio van zowel Stepco als AdVo IT Group profiteren’, zegt de Vos. ‘Daarnaast biedt de schaalvergroting mogelijkheden om te investeren in uitbreiding van de dienstverlening.

Investeerder

Greenfield Capital Partners maakt de krachtenbundeling tussen Stepco en AdVo IT Group mogelijk. De investeerder is daarmee een belangrijke aandeelhouder geworden in de combinatie. ‘We volgen de Nederlandse managed ICT-markt al geruime tijd’, zegt investeringsdirecteur Emiel Havinga. ‘Deze investering biedt ons de mogelijkheid om hierin direct een stevige positie in te nemen met ruime mogelijkheden voor verdere groei.’
 

Greenfield Capital Partners is een Nederlandse investeringsmaatschappij. Met haar derde investeringsfonds, Greenfield Capital Fund III, richt de Naardense investeerder zich op investeringen in volwassen Nederlandse ondernemingen. Greenfield is bekend van investeringen in onder andere Telfort, Centralpoint en Brunotti.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen