Fusie tussen Strawberries en Softlution

2013 M09 24

Internationale ambities

De fusie van de twee bedrijven begint formeel per 1 oktober. Het nieuw te vormen bedrijf heeft een omzet van vijftien miljoen euro en is actief in Nederland, België, Duitsland en - sinds kort - Spanje. De nieuwe combinatie is volgens de nieuwe commercieel directeur Victor Terpstra vooral ingegeven door de ambitie om samen de Europese markt verder te veroveren.

Strawberries en Softlution werkten op verzoek van klanten al vaker samen. Om de internationale ambities te vormen en uit te voeren, lag het voor de hand aan te koersen op een fusie. De kernmarkten blijven De Nederlandstalige en Duitstalige landen maar de leiding gaat zich oriënteren op uitbreiding naar de Scandinavische markt.

Consolidatie

Volgens het vakblad Emerce is de fusie is een volgend teken van consolidatie op de markt voor internetbureaus waar steeds vaker vraag is naar enerzijds diepe specialismen en anderzijds schaalgrootte. De eigenaren van de ‘oude’ bedrijven zijn de enige drie aandeelhouders van het nieuwe bedrijf. Peter van Reijmersdal wordt algemeen directeur en Luc Box wordt operationeel directeur.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!