Futureproof Group neemt De Computerwacht over

Redactie team, Brookz | February 8, 2016

Met de toetreding van De Computerwacht groeit de totale jaarlijkse omzet van de Futureproof Group, waartoe inmiddels de bedrijven Joheco Automatiseringen en Ultra-X behoren, tot bijna €10 miljoen, terwijl het aantal medewerkers toeneemt tot 57.

Strategische koper

De Computerwacht, die sinds de oprichting in 1999 succesvol ICT-structuren ontwerpt, implementeert en beheert voor het midden- en kleinbedrijf. In 2013 deed oprichter John Kimmel, in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, een stap terug en werd Arjo Middelveld benoemd tot algemeen directeur. Kimmel bleef aan als commissaris en aandeelhouder van de onderneming. In 2015 besloot Kimmel zijn aandelenbelang te verkopen en schakelde Marktlink in om een strategische koper te vinden.

Buy & build strategie

Futureproof Group is een door MKB Fonds opgerichte groep van kleine ICT-bedrijven. MKB Fonds is in 2013 met de huidige ‘buy & build-strategie’ gestart door een eerste ICT-gerelateerde investering van de Futureproof Group in Joheco Automatiseringen. De vandaag aangekondigde samenwerking met De Computerwacht binnen de Futureproof Group sluit hier naadloos op aan.

MKB Fonds beheert drie gesloten fondsen, met een beheerd vermogen van €35 mln, gefinancierd door de uitgiftes van obligaties en aandelen aan particuliere beleggers.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen