Gedeeltelijke management buy-out met investeerder bij Tentoo

Redactie team, Brookz | October 1, 2014

Investeerder

Oprichters Bert Limmen en Richard Molenaar van Tentoo bedachten in 1992 de dienst payrolling. Ongeveer tien jaar geleden stapte het duo uit de directie, omdat ze merkten dat ze zelf een rem op het bedrijf werden. Limmen en Molenaar zijn nog wel betrokken bij het Amsterdamse bedrijf als eigenaar en lid van het bestuur.


Om de organisatie verder te professionaliseren werd Gosse Visser, al jaren betrokken bij Tentoo als bestuurslid, gevraagd de rol van commercieel directeur op zich te nemen. Samen met Paul den Ronden vormt hij de directie. Nu koopt het huidige management, samen met investeringsmaatschappij De Hoge Dennen een meerderheidsbelang in Tentoo.

Management buy-out

‘Wij hebben gekozen voor een samenwerking met De Hoge Dennen Capital, omdat zij een ondernemende en kapitaalkrachtige aandeelhouder is die mede vorm kan geven aan de verdere expansieplannen’, legt algemeen directeur Den Ronden uit.


Investeerder De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity-investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, bekend van Kruidvat en ICI Paris. ‘Wij willen wil graag betrokken raken bij bedrijven die een nieuwe fase ingaan’, aldus director private equity Marcel van den Heuvel. ‘Wij zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van de business propositie van Tentoo en de marktpositie die Tentoo op basis daarvan heeft gerealiseerd.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen