Gedeeltelijke overname door iMediate

Redactie team, Brookz | April 29, 2014

Bedrijf kopen

Marketing Communicatie Partners (MCP) is een custompublishingbedrijf actief in de marktsegmenten fashion/lifestyle, bouw/infra en food/horeca/grootverbruik. iMediate is vooral actief in de entertainmentindustrie en consumentenelektronica. Beide bedrijven zullen de komende jaren inzetten op verdere groei in custom publishing en contentmarketing, met een focus op de Nederlandse en buitenlandse retailmarkt.
 

‘MCP en iMediate vormen een prima match’, zegt eigenaar Joost Driessen van iMediate over de bedrijfsovername. ‘Wat de bedrijven bindt is de mentaliteit van de mensen, de klantgerichtheid en de focus op retail. Tegelijk staan beide bureaus voor vergelijkbare uitdagingen om volgende stappen te zetten in contentmarketing. Die stappen zet je makkelijker samen dan alleen.’

Bedrijf verkopen

De komende maanden zullen beide organisaties tijdens de bedrijfsoverdracht de belangrijkste bedrijfsprocessen synchroniseren. Waar zinvol zal expertise en capaciteit worden uitgewisseld op project- en klantniveau. Uiterlijk eind volgend jaar zullen MCP en iMediate worden samengevoegd tot één organisatie. Waar de nieuwe organisatie kantoor gaat houden en onder welke naam, is nog niet bekend.
 

‘De afgelopen dertig jaar hebben MCP en ons vakgebied een enorme groei doorgemaakt’, zegt oprichter Ad van der Salm van MCP over de bedrijfsverkoop. ‘Ook op dit moment staat we voor prachtige uitdagingen. Denk hierbij aan de toenemende behoefte van onze klanten om niet alleen content te ontwikkelen, maar ook te beheren en crossmediaal in te zetten. Om al deze ontwikkelingen te borgen is schaalvergroting noodzakelijk.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen