Gronings marketingbureau overgenomen door Amerikanen

Redactie team, Brookz | September 29, 2014

Bedrijf overnemen

Traffic4u en dochterbedrijf bGenius zijn twee online marketingbureaus, gespecialiseerd in result driven-marketing door middel van SEO, search advertising, affiliate marketing en display advertising. De volledige overname door het Amerikaanse IPG Mediabrands hing al langer in lucht, maar is vorige maand afgerond. 


‘We zijn vaak benaderd door partijen die ons bedrijf overnemen wilden, maar daar gingen we niet op in’, zegt commercieel directeur Gert Jan Munneke. ‘Met IPG was een klik en eenzelfde visie op de toekomst. Online en offline groeien steeds meer naar elkaar toe. Wij leveren performance based-campagnes, zij zijn sterk in branding. Die twee groeien naar elkaar toe en raken geïntegreerd.’ 

Bedrijfsovername

IPG Mediabrands is een full-service medianetwerk dat actief is in 127 landen over de hele wereld. Voor IPG is dit de eerste overname van een performance based-online marketingbureau in Europa. Voor het Groningse Traffic4u biedt de bedrijfsovername de mogelijkheid om internationale opdrachten binnen te halen.


‘Met IPG kunnen we schaalvoordelen nastreven, bijvoorbeeld omdat we makkelijker internationaal werk kunnen gaan doen’, aldus directeur Irene Valens. ‘Daarnaast zijn ze sterk datagedreven, hebben econometristen in huis en andere middelen waar we zelf niet over beschikken.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen