Groot-Lemmer neemt FWD Bridges over

Redactie team, Brookz | April 25, 2016

Het bedrijf is een dochter van Mocs — dat met name actief is in de maritieme sector. De FWD SmartCompositeBridge, de slimme glasvezelversterkt kunststof ofwel GVK-composietbrug, is ontwikkeld door FWD Bridges, ontstaan vanuit de TU Delft. FWD Bridges heeft het afgelopen jaar meer dan dertig bruggen verkocht en geproduceerd.

Strategische overname

Met de overname versterkt Groot-Lemmer zijn positie als materiaal onafhankelijke ontwerper en bouwer van innovatieve en duurzame fiets- en voetgangersbruggen. Het bijna honderd jaar oude bedrijf met een jaaromzet van 10 miljoen euro verstevigt haar leidende positie op dit gebied in de Noord-Europese markt. Groot Lemmer is marktleider in composieten, stalen en houten bruggen, en in alle gewenste combinaties daarvan.

Exclusieve samenwerking

Naast de overname van FWD Bridges heeft GROOTLEMMER ook een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met moederbedrijf MOCS, op het gebied van engineering van bijzondere, in composiet uit te voeren bruggen. MOCS is een jong en vooruitstrevend bedrijf, gestart als spin-off van de TU Delft. Het kantoor is gevestigd bij Yes!Delft en de productie bij het RDM InnovationDock.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse