GroupDeal neemt PocketDeals over

Redactie team, Brookz | December 12, 2011

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Karen Raats, oprichter van PocketDeals, zal aanblijven bij GroupDeal en verantwoordelijk worden voor de mobiele commerce activiteiten.

Bedrijfsovername

‘GroupDeal introduceerde bijna twee jaar geleden als eerste bedrijf het group buying concept in Nederland’, legt Paul Montagne van GroupDeal uit. ‘Met de bedrijfsovername van PocketDeals kunnen wij onze sterke marktpositie in Nederland verder uitbreiden. PocketDeals maakt het voor ons mogelijk om meer bedrijven te bedienen met een bredere service’. 

Met PocketDeals koopt GroupDeal een bedrijf dat in juli 2011 als eerste in Nederland een mobiele kortingscoupon applicatie lanceerde. Het bedrijf biedt een selfservice systeem aan waar horecazaken, winkels en retailformules hun eigen kortingsacties kunnen aanbieden en managen. Consumenten kunnen gebruik maken van de ‘location based’ kortingsacties door de mobiele app van PocketDeals te downloaden op hun smartphone.

Bedrijfsverkoop

De PocketDeals applicatie is inmiddels meer dan 28.000 keer gedownload. Op dit moment is PocketDeals voornamelijk actief in Groningen. Door de strategische overname van GroupDeal zal de dienst op korte termijn landelijk worden uitgerold.

‘Er was interesse van verschillende partijen, maar GroupDeal was voor mij de ideale partner’, legt Karen Raats van PocketDeals over de bedrijfsverkoop uit. ‘Met het bestaande bereik van GroupDeal en het grote adverteerdersnetwerk van medeaandeelhouder Telegraaf kan PocketDeals in korte tijd enerzijds het aantal downloads flink verhogen en anderzijds een groot aantal landelijke en lokale adverteerders aantrekken.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen