Hartsant neemt Bakker Schadedelen over

Redactie team, Brookz | April 26, 2011

Beide partijen doen geen mededelingen over de hoogte van de overnamesom voor het volledige aandelenpakket.
 

Strategische overname

De twee partijen spreken van een strategische overname. 'We zijn een klein, goedlopend bedrijf dat zich onderscheidt door een online geïntegreerd bestelsysteem en een hoge servicegraad', licht directeur Andre Bakker de verkoop toe. 'De laatste maanden hadden we echter moeite om ons assortiment goed op peil te houden. Daarom zijn we eind vorig jaar in gesprek gegaan met Sator.'

Omdat Bakker in het rayon van Hartsant als directe concurrent opereert besloot moedermaatschappij Sator het bedrijf over te nemen. 'Ook voor ons is het dus een weliswaar kleinschalige, maar wel strategische overname', aldus directeur Willem Zwijnenburg van Sator Holding.

Bedrijfsovername

Bakker is gespecialiseerd in de levering van plaatwerk-, verlichting- en koelingdelen. Binnen de bedrijfsovername valt ook de door het bedrijf geëxploiteerde website Schadedelen.com. Alle activiteiten van Bakker worden geïntegreerd in Hartsant Crash Repair Parts. 
 

De zes medewerkers gaan mee naar Hartsant, terwijl voormalig eigenaar Bakker binnen Hartsant de functie van commercieel directeur krijgt naast de huidige directeur Anton van Gils. Bakker rapporteert aan directeur Zwijnenburg van Sator Holding.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen