Hendrix Genetics lijft Schotse visfokkerijen in

2011 M06 16

Bedrijfsovername

Hendrix Genetics is een gespecialiseerde onderneming op het gebied van dierfokkerij met vijf divisies: legpluimveefokkerij, kalkoenfokkerij, visfokkerij, varkensfokkerij en pluimveedistributie. Het Boxmeerse bedrijf bereikt naar eigen zeggen een mijlpaal met de bedrijfsovername.

'Deze bedrijven overnemen past heel goed bij onze multi-speciesstrategie en we zien uit naar een toonaangevende positie in de visfokkerij, zoals bij legkippen, kalkoenen en varkens', zegt directeur Thijs Hendrikx. 'Met Landcatch en LNS creëren we een nieuw platform met een nieuwe horizon in de aquacultuur.'

Strategische overname

Landcatch is een leverancier van uitgangsmateriaal voor zalmkweek. De fokkerij en productiefaciliteiten zijn gevestigd in Schotland. LNS is een gespecialiseerd fokkerijbedrijf dat vooruitstrevende selectiemethodes toepast op Atlantische zalm, gebaseerd op de hoogste biosecurity-standaarden. LNS levert ook technologie en expertise op andere terreinen van de fokkerij.

Met de strategische overname moet Hendrix Genetics uitgroeien tot een van de belangrijkste internationale spelers. 'Het is vandaag een grote dag voor onze klanten en medewerkers nu we onderdeel worden van een wereldwijde leider op het gebied van dierfokkerij', aldus Hendrix.

Hoeveel Hendrix Genetics betaalt voor het volledige aandelenpakket in beide Schotse bedrijven, is niet bekend.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!