Holding Utrecht neemt Mickey’s kinderopvang over

Redactie team, Brookz | May 26, 2015

Grote speler

Mickey's kinderopvang heeft 160 medewerkers verspreid over locaties in Amersfoort, Harderwijk, Hoofddorp, Houten, Leusden, Soest en Zwolle. Kinderopvang Holding heeft zo'n 350 medewerkers in dienst, verdeeld over een veertigtal vestigingen. Het Utrechtse bedrijf is eigendom van investeerder en bestuurder Rob van den Broek. Het is een relatief grote speler in de sector. De onderneming bestaat onder meer uit Saartje Kinderopvang, Fantaziehuis, Het Speeldorp, Dikkie Dik, CKO De Ark en bso De Oase.

Wankele financiële basis

Mickey’s Kinderopvang had door enkele verlieslatende jaren een wankele financiële basis. Eind 2013 had de holding, waarin de bedrijven zijn ondergebracht, een negatief eigen vermogen na een nettoverlies van bijna negen ton. Uit de jaarrekening blijkt onder meer dat het bedrijf lange huurcontracten had afgesloten voor een groot aantal vestigingen, terwijl het aantal kinderopvangplaatsen terugliep. Daarnaast kampte het bedrijf met bestuurlijke problemen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen