Holland Venture investeert in tandartsgroep RDW

Redactie team, Brookz | August 7, 2015

Investeerders

Naast Holland Venture zijn er meer investeerders die brood zien in de tandartszorg. NL Healthcare heeft eerder al een belang genomen in Samenwerkende Tandartsen Nederland (STN). STN heeft ruim 200.000 patiënten en daarmee een leidende positie in de Nederlandse mondzorg. Ook investeerder Bencis heeft een belang genomen in TandVitaal. De markt in Nederland vertegenwoordigt volgens STN een waarde van ca. € 2,5 mrd per jaar.

Tekort aan opvolgers

Veel oudere tandartsen zijn tegenwoordig op zoek naar een opvolger. Echter zijn veel afgestudeerde nieuwe tandartsen voornamelijk vrouw, welke vaak alleen parttime willen werken en geen praktijk willen overnemen. Dit probleem is te verhelpen door bestaande praktijken op te kopen en te verenigen in een groep. Zo wordt de continuïteit gehandhaafd. 

Een bedrijf (gedeeltelijk) kopen of verkopen? Kijk op ons overnameplatform

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse