Huishoudmerk Princess weer in Nederlandse handen

Redactie team, Brookz | May 28, 2013

Bedrijfsoverdracht

Princess is een Nederlands bedrijf in klein huishoudelijke apparatuur, opgericht in 1994 door Aad Ouborg. Onder zijn leiding groeide het bedrijf explosief, waardoor de ondernemer het bedrijf vijftien naar later door een gefaseerde overname in handen van het Duitse WMF kwam voor 10 miljoen euro.
 

Maar de Duitse keukenapparatuurfabrikant kreeg Princess na de bedrijfsoverdracht nooit ‘aan de praat’. Reden voor de verkoop van het bedrijf is dat het huishoudmerk jarenlang een negatieve bijdrage leverde aan het groepsresultaat van WMF.

Bedrijf te koop

Nadat WMF het Nederlandse bedrijf te koop zette, kwam koper Smartwares Home Essentials om de hoek kijken. Het moederbedrijf van onder andere huishoudelijk apparatenmerk Tristar - dat eigendom van het management en investeerders H2 Equity Partners, NPM Capital en ABN Amro Participaties is - betaalt voor de bedrijfsovername 10,5 miljoen euro.
 

‘De overname van Princess past perfect in onze groeistrategie op het gebied van consumentenproducten voor het huis’, zegt directeur Vincent Braams van Smartwares. ‘Door deze strategische overname krijgen we de kans om onze groei uit te breiden in onze succesvolle divisie van kleine huishoudelijke apparaten.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen