iCentre koopt bedrijf iAm Store op

Redactie team, Brookz | October 5, 2012

Bedrijfsovername

Met de bedrijfskoop versterkt iCentre haar marktleidende positie. iAm Store heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Dordrecht, Veenendaal en Arnhem. Nadat iCentre het bedrijf koop, telt de keten van Apple-resellers 33 vestigingen in Nederland.

‘Met deze bedrijfsovername geeft iCentre verdere invulling aan de in 2008 ingezette groeistrategie’, zegt directeur Wouter Schortinghuis van iCentre. ‘De vestigingen van iAm Store sluiten op het gebied van persoonlijke benadering en bedrijfscultuur perfect aan op onze organisatie.’

Bedrijfsverkoop

Schortinghuis was een aantal jaren geleden op zoek naar een te koop staand bedrijf om over te nemen. ‘Ik wilde een kleinschalig bedrijf kopen dat actief was in de retailsfeer, het liefst een mooi merk’, zei hij in 2008 tegen Overnamematch.nl. ‘Kort daarop zat ik aan tafel bij participatiemaatschappij Antea en kwamen zij met iCentre. Het kon niet mooier.’

Even leek het erop dat Schortinghuis en Antea de ideale exit hadden. Sabon-topman Bob Ultee toonde interesse in iCentre, maar de bedrijfsverkoop kwam nooit van de grond. ‘Er is geen pepernoot te financieren. ‘Met 15 Sabon-winkels kon ik meer financiering krijgen dan nu met 85 winkels, dan is er toch iets vreemds aan de hand’, zei Ultee. Uiteindelijk kreeg Ultee zelf de financiering ook niet rond.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen