Imbull neemt Actiekrant.nl over

Redactie team, Brookz | September 1, 2011

Hoeveel het Amsterdamse bedrijf betaalt voor het volledige aandelenpakket van Actiekrant.nl, is niet bekend. Arne Bos, de oprichter van Actiekrant.nl uit Groningen, neemt afstand van de site en richt zich op zijn andere projecten.

Bedrijfsovername

Actiekrant is actief in tientallen steden. Lokale adverteerders kunnen op de stedenportals bereik kopen voor hun reclames per mail en social media. Met de bedrijfsovername van Actiekrant.nl wil Imbull direct de concurrentie aangaan met partijen als Groupon, Living Social en het Nederlandse Groupdeal.

‘Dagaanbiedingen die mensen in hun stad kunnen gebruiken zijn een populair fenomeen geworden’, zegt eigenaar Jochem Vroom. ‘Er is aan de andere kant ook steeds meer te lezen over de onhoudbaarheid van het businessmodel van bijvoorbeeld Groupon. Mensen zijn de vele dagelijkse e-mails zat, de kwaliteit van de aanbiedingen gaat snel achteruit en MKB’ers ondervinden schade van Grouponacties. Dit bedrijf is bovendien nog niet in staat gebleken winst te maken, Imbull denkt dit beter te kunnen doen.’ 

Strategische overname

Imbull focuste zich tot voorkort met name op de promotie van webwinkels en reiswebsites. Met deze strategische overname kunnen vanaf heden ook fysieke winkels en restaurants worden bediend.

‘Actiekrant.nl is een aanvulling op ons huidige portfolio’, aldus Vroom. ‘Er zullen zeker nog flinke stappen moeten worden gezet. We gaan het platform uitbouwen met mobiele applicaties en willen zo snel mogelijk lokale aanbieders aansluiten. Het buitenland wordt een volgende logische stap.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen