Investeerder en management verkopen bedrijf De Ridder

Redactie team, Brookz | October 10, 2014

Investeerder

De Ridder is een toeleverancier van producten ten behoeve van de markt van ingeslotenen, zoals arrestanten, gevangenen, asielzoekers en psychiatrische patiënten die verblijven in een detentie omgeving. Daarnaast levert het Uitgeestse bedrijf producten voor forensische opsporing aan de politie en forensische onderzoekslaboratoria.

Investeerder Holland Venture stapte in 2012 in De Ridder. Amper twee jaar later verkoopt zowel de investeringsmaatschappij als het management de aandelen aan Bunzl, een Britse distributeur van verbruiksartikelen aan diverse marktsegmenten, waaronder levensmiddelen, foodservice, hygiëne, veiligheid, non-food retail en gezondheidszorg.

Bedrijfsovername

Onder de vleugels van Holland Venture wist De Ridder de laatste jaren haar marktpositie zowel nationaal als internationaal weten te versterken. Dit heeft onder andere geresulteerd in een marktleiderschap in haar thuisland Nederland. Het management van De Ridder blijft na bedrijfsovername actief bij de onderneming.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen