Investeerder en MBI'er stappen in Ruijs Visual Computing

Redactie team, Brookz | April 8, 2014

Bedrijf verkopen

Ruijs Visual Computing is een medisch softwarebedrijf dat beeldopslag en workflow-ondersteunende oplossingen levert voor de primaire processen van ziekenhuizen. In dit segment is het Baarnse bedrijf marktleider met een aandeel van ongeveer 50 procent. Oprichter Ronald Ruijs verkoopt een meerderheid van de aandelen aan Main Capital en Joost van Geijn, zodat Ruijs Visual Computing verder kan groeien.
 

‘Met de instap van Main kunnen we de komende jaren weer verder werken aan de uitbreiding van onze functionaliteiten’, legt Ruijs de gedeeltelijke bedrijfsverkoop uit, die werd begeleid door Rembrandt Fusies & Overnames. ‘De rol van onze huidige klanten is daarbij zeer belangrijk. Het primaire doel is en blijft dan ook op te treden als een stabiele partner in de komende jaren.’

Investeerder

Main Capital is een investeringsmaatschappij gericht op de softwarebranche. Ditmaal stapt de investeerder samen met MBI-kandidaat Joost van Geijn in Ruijs Visual Computing. Oprichter Ruijs blijft verbonden aan het bedrijf; hij richt zich op alle technische aspecten van de onderneming.
 

‘Efficiënter en effectiever werken is het devies in ziekenhuizen tegenwoordig en Clinical Assistant (het product van Ruijs Visual Computing, red.) neemt daarin het voortouw op het gebied van imaging software’, aldus managing partner Charly Zwemstra van Main Capital. ‘Deze leidende positie kan in het buitenland worden ingezet.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen