Investeerder koopt bedrijf Happybee.nl

Redactie team, Brookz | March 25, 2014

Bedrijfsovername

Happybee.nl is een webshop met kinderkleding met een omzet van ruim een miljoen euro op jaarbasis. Na de bedrijfsovername van Axivate Capital valt de Waddinxveense onderneming onder de Fifth Floor Fashion Group, een onderdeel van de investeringsmaatschappij.
 

‘We maken een substantiële groei door en ik verwacht dat dat de komende jaren wel zo zal blijven’, aldus directeur Erik Mulder van Fifth Floor Fashion Group. Deze groep exploiteert ook Kinderkleding Te Koop, na Kleertjes.com de nummer twee in de markt met een omzet van zo’n vijf miljoen euro. 

Investeerder

Axivate Capital is een investeringsmaatschappij met 28 miljoen euro onder beheer, opgericht door Bas Rasker, Andreas Ezinga en Hugo Mensink. De laatste twee hebben een achtergrond in corporate finance en veel ervaring als investeerder en manager in bedrijven in verschillende stadia van groeicycli.
 

Axivate Capital bestaat uit twee fondsen. De eerste is een technostarterfonds met een omvang van 8 miljoen euro, gericht op early-stage investeringen voor innovatieve internet- en mobile content-bedrijven. Het tweede fonds is een venture capital/private equity-fonds  met een omvang can 20 miljoen euro, met een bredere scope binnen digital media, e-commerce, marketing intelligence en de reisbranche.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen