Investeerder stapt in schoolboekendistributeur

Redactie team, Brookz | October 29, 2014

Investeerder

Iddink is in de vorige eeuw uitgegroeid tot een leidende verstrekker van leermiddelen voor het voortgezet onderwijs in Nederland, met een omzet van 114 miljoen euro. De afgelopen jaren heeft het bedrijf uit Ede een online platform ontwikkeld waarmee scholen administreren, leren, begeleiden en sturen.

‘De onderwijsmarkten digitaliseren en dat biedt groeimogelijkheden’, aldus chief executive officer Wijnand Spring in ‘t Veld van Iddink, dat al sinds de zomer van 2013 in de etalage stond. ‘Wij zijn blij dat wij in NPM Capital een Nederlandse investeerder hebben gevonden met een langetermijnvisie die zijn kennis en ervaringen actief zal inzetten. Zij begrijpen dat de ontwikkelingen in de onderwijsmarkt complex zijn en dat realisatie van onze strategie geduld vraagt.’ 

Participaties

NPM Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen, bekend van het SHV-concern. De investeerder heeft momenteel deelnemingen lopen in onder andere beddenfabrikant Auping, groenteconservenproducent Hak en autodealer Stern.

‘De participatie in Iddink past perfect in het profiel van bedrijven waarin wij willen investeren’, licht directeur Kees Arends van NPM Capital toe. ‘Iddink is typisch een onderneming die vanuit een sterke ondernemingsbasis en marktpositie een transitie doormaakt van analoog naar digitaal. Dat biedt volop kansen voor groei en versnelling.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen