Investeerder Value8 stapt in kaasfabriek

Redactie team, Brookz | July 8, 2014

Bedrijfsverkoop

Prika is een leidende speler op het gebied van productie van gedroogde, geraspte en gesmolten kaas. Het Nederlandse bedrijf heeft productielocaties in Weert en in het Duitse Rees. Vorig jaar behaalde de kaasfabriek een omzet van ongeveer 25 miljoen euro, maar wil verder groeien via schaalvergroting. 

‘Wij zijn zeer verheugd om Prika verder uit te bouwen in nauwe samenwerking met Value8’, zegt directeur John Weekers over de gedeeltelijke bedrijfsverkoop. ‘We hebben zorgvuldig gezocht naar een geschikte langetermijnpartner en die met deze investeerder gevonden. Het is onze gezamenlijke ambitie om de komende jaren fors te groeien.

Investeerder

Investeerder Value8 krijgt 70 procent van de aandelen in handen, de overige 30 procent blijft in het bezit van directeur Weekers. De investeringsmaatschappij overweegt om een kleine emissie van aandelen A te doen - onder gelijktijdige inkoop van aandelen B - ter grootte van ongeveer drie procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

‘Prika is dankzij John Weekers uitgegroeid tot een leidende partij in de kaasverwerkende sector’, aldus directeur Peter Paul de Vries van Value8. ‘We zien goede groeimogelijkheden voor Prika en zijn verheugd onze Food-activiteiten met dit mooie bedrijf te kunnen versterken.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen