Investeerder Value8 stapt in Kersten

Redactie team, Brookz | December 22, 2014

Bedrijfsovername

Kersten is gespecialiseerd in het adviseren, leveren en onderhouden van hulpmiddelen voor mensen met een beperking, zoals rolstoelen, bedden en domotica. De Roermondse onderneming werd tien jaar geleden via een bedrijfsovername gekocht door de heren Hectors en Lesterhuis. Dit duo liet het bedrijf groeien van twee naar 34 miljoen euro omzet en van 20 naar 336 medewerkers.

Voor de volgende groeifase van de onderneming is extra kapitaal nodig. De zoektocht naar een investeerder leidde naar Value8, het investeringsvehikel van Peter-Paul de Vries. De investeringsmaatschappij krijgt 60 procent van de aandelen in handen, de resterende 40 procent is eigendom van Hectors en Lesterhuis.
 

Investeerder

In deze transactie wordt het belang van LIOF gekocht en een deel van het aandelenbelang van de heren Hectors en Lesterhuis overgenomen door investeerder Value8. De financiering van de strategische overname zal geheel uit de beschikbare liquide middelen en bestaande kredietruimte kunnen worden gefinancierd.

Daarnaast is het mogelijk dat er een kleine emissie - ongeveer drie procent van het uitstaande aandelenkapitaal - zal plaatsvinden in de vorm van uitgifte van aandelen A, onder gelijktijdige inkoop van hetzelfde aantal aandelen B. In de investeringsdeal is ook voorzien in een versterking van de financiële positie van Kersten om verdere groei te kunnen financieren.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen