Investeerder verkoopt WideXS aan strategische koper

Redactie team, Brookz | June 24, 2014

Investeerder

Investeerder Value Creation & Company (VC&C) stapte zes jaar geleden in WideXS. In deze rol heeft VC&C het bedrijf van een traditionele hostingprovider naar een innovatieve cloud services-provider weten te transformeren, met een hoog terugkerende omzet.  Daarmee is de tijd voor een exit ideaal en werd een koper gevonden in IS Group.

 

IS Group behoort tot de grootste leveranciers van cloud computing en IT-services van Nederland. Met de strategische overname van WideXS versterkt het Purmurendse bedrijf haar positie in de Nederlandse markt en bouwt zij haar aandeel in de e-business sector en het indirecte verkoopkanaal verder uit.

 

‘In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, geloven wij dat schaalvergroting essentieel is om voorop te blijven lopen’, aldus directeur Jan Willem des Tombe. ‘Om die reden maken selectieve acquisities die direct bijdragen aan het resultaat onderdeel uit van onze strategie. De kans om WideXS toe te voegen konden we niet laten lopen.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen