Overname Seafood Connection door Japans visbedrijf

Redactie team, Brookz | May 3, 2013

Het Urker vishandelsbedrijf Seafood Connection heeft een nieuwe grootaandeelhouder. Het Japanse vishandelsbedrijf Maruha Nichiro heeft een meerderheidsbelang verkregen in de onderneming; het bedrijf heeft 52,5 procent van de aandelen in handen. Jan Kaptijn blijft CEO van Seafood Connection en houdt een minderheidsbelang van 47,5 procent. Het is niet bekend hoeveel de investeerder heeft betaald voor het aandelenbelang en wat de waarde van het bedrijf is. Ook over de zeggenschap van Maruha Nichiro is niets bekend gemaakt.

Grootste visbedrijf

Maruha Nichiro heeft een gemiddelde omzet van 8 miljard euro en is de grootste visonderneming ter wereld. Met de investering in Seafood Connection wil de onderneming de Europese verkoop versterken.

“Het heeft Seafood Connection verschillende jaren gekost om het Europese distributienetwerk op het huidige niveau te krijgen. Met deze stap, en de groeiende ambities van Maruha Nichiro in Europa, willen we deze markt verder ontwikkelen. Als we willen groeien als onderneming, hebben we mensen, producten en groeikapitaal nodig”, zegt ondernemer Kaptijn. “In Maruha Nichiro hebben wij de juiste partner gevonden om deze ambities te realiseren.”

Seafood Connection

Het Urker visbedrijf zich veel bezig met import en export van diepvriesvisproducten. De onderneming heeft, naast Nederland, vestigingen in Griekenland, Portugal, Spanje en Polen en een kantoor in Vietnam. Seafood Connection heeft 60 medewerkers, waarvan 26 op het hoofdkantoor in Urk.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen