Johma overgenomen door IK Investment

2015 M12 11

Levenswerk

Johma is het levenswerk van wijlen Johan Schreur, die in 1968 samen met zijn echtgenote begon met het maken van salades. Dit gebeurde vanuit een garage in Glanerbrug, nabij Enschede. De naam Johma is een samentrekking van Johan en Martinus, de doopnaam van de oudste zoon van het echtpaar.

Internationale expansie

Salad Signature is sinds mei 2012 in handen van AAC Capital. In de afgelopen 3,5 jaar is de marktpositie in de Benelux versterkt. Vooral met het eigen merk is terrein gewonnen en worden hoge marges behaald in de schappen van supermarktketens, naast de producten onder private label in opdracht van de winkelbedrijven. Verdere internationale expansie wordt voorzien in Frankrijk, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Polen. Salad Signature boekt dit jaar een omzet van 176 mln euro met 490 medewerkers. Bij Johma werken circa 170 mensen.

Scandinavische investeerder

IK Investment Partners heeft een sterk Scandinavische inslag en investeert in circa twintig bedrijven in Noordwest-Europa, waaronder twee Nederlandse bedrijven als Doedijns Group International (toeleverancier olie-industrie) en het Delftse technologiebedrijf Ampelmann (bouwer van hydraulische loopbruggen en liften voor op zee).

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!