Johma overgenomen door IK Investment

Redactie team, Brookz | December 11, 2015

Levenswerk

Johma is het levenswerk van wijlen Johan Schreur, die in 1968 samen met zijn echtgenote begon met het maken van salades. Dit gebeurde vanuit een garage in Glanerbrug, nabij Enschede. De naam Johma is een samentrekking van Johan en Martinus, de doopnaam van de oudste zoon van het echtpaar.

Internationale expansie

Salad Signature is sinds mei 2012 in handen van AAC Capital. In de afgelopen 3,5 jaar is de marktpositie in de Benelux versterkt. Vooral met het eigen merk is terrein gewonnen en worden hoge marges behaald in de schappen van supermarktketens, naast de producten onder private label in opdracht van de winkelbedrijven. Verdere internationale expansie wordt voorzien in Frankrijk, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Polen. Salad Signature boekt dit jaar een omzet van 176 mln euro met 490 medewerkers. Bij Johma werken circa 170 mensen.

Scandinavische investeerder

IK Investment Partners heeft een sterk Scandinavische inslag en investeert in circa twintig bedrijven in Noordwest-Europa, waaronder twee Nederlandse bedrijven als Doedijns Group International (toeleverancier olie-industrie) en het Delftse technologiebedrijf Ampelmann (bouwer van hydraulische loopbruggen en liften voor op zee).

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse