Johma verkoopt broodjesdivisie

Redactie team, Brookz | December 1, 2010

Johma Sandwiches, een dochteronderneming uit Losser, is aanbieder van versverpakte sandwiches, zoals die onder andere te vinden zijn bij tankstations in de Benelux. Over de overnameprijs wordt geen mededeling gedaan.

Overname

De combinatie van Convenience Food Europe (producent van verse-, diepvries- en houdbare voedingsmiddelen zoals pizza's, maaltijden en broodjes en sandwiches) en Johma Sandwiches levert volgens de koper voldoende voordelen op.

Het totale productassortiment wordt na de overname uitgebreid, er kan geprofiteerd worden van een versnelde productontwikkeling door middel van expertise en schaalvoordelen en het hebben van twee productlocaties leidt tot een efficiëntere distributie.

Bedrijven te koop

Convenience Food Europe, een 100 procentdochter van Parcom (de private equitytak van ING), nam eerder dit jaar al het Ierse Greencore over. Naast autonome groei worden meer overnames van bedrijven door het Alphen aan de Rijnse bedrijf niet uitgesloten. Johma wilde van de broodjesdivisie af, zodat het zich volledig kan richten op de verdere groei van de saladeactiviteiten.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen