Jonge ondernemer verkoopt bedrijf Eye-wear.nl

2013 M03 15

Bedrijfsverkoop

Zeven jaar geleden werd Eye-wear.nl opgericht door Bernd Damme. Het bedrijf is actief als één van de grootste zonnebril e-tailers in de Benelux en onderscheidt zich door te focussen op sterke collecties van bekende labels. Maar het afgelopen jaar kwam de 23-jarige ondernemer erachter dat het bedrijf toe was aan een volgende levensfase en besloot hij het bedrijf te verkopen.
 

‘We realiseerden ons dat een nieuwe koers met offline servicepunten en het uitbreiden van het assortiment gepaard zou gaan met langetermijninvesteringen, de juiste partners en de volledige focus van het team’, aldus Damme. ‘In 2012 werd daarom gezocht naar de juiste kopers.’ Die koper van Eye-wear.nl bestaat uit drie bedrijven met ieder hun specialisme, namelijk Citylens (optiek), Crystal Beheer (groothandel) en EEN Media (e-commerce/media).

Bedrijfsoverdracht

‘Onder andere het feit dat ik me totaal wilde toeleggen op mijn andere bedrijf Pelliano, een luxury menswear brand waar ik mede-oprichter van ben, liet me inzien dat het tijd was voor een nieuw team, een nieuwe wind en een zonnige toekomst', vervolgt Damma. 'Na intensieve onderhandelingen met meerdere partijen is dan ook de deal gesloten’.
 

Damme is het typische voorbeeld van een jonge serieondernemer die meerdere bedrijven opricht, geen tientallen jaren in/aan hetzelfde bedrijf werkt en makkelijk overgaan tot bedrijfsoverdracht.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!