Falkplan Holding neemt branchegenoot Lokaal Totaal over

Redactie team, Brookz | February 15, 2013

Bedrijf kopen

Falkplan is uitgever van onder andere wegen-, fiets- en wandelkaarten en eigenaar van Route.nl, een snelgroeiende fietsroute-website. Door de bedrijfsovername van branchegenoot Lokaal Totaal breidt het Eindhovense bedrijf zijn positie op de markt.
 

‘Falkplan heeft de ambitie om samen met Lokaal Totaal verschillende schaalvoordelen te benutten bij de dienstverlening aan gemeenten en de verkoop van advertenties’, aldus directeur Peter Nientker van Falkplan. ‘Ook de gemeenten zullen profiteren van deze bedrijfskoop. De mogelijkheden en flexibiliteit om het aanbod van informatie aan de burgers te verbeteren nemen verder toe.’

Bedrijf verkopen

Lokaal Totaal wordt verkocht door voormalig eigenaar DTG, voorheen bekend als De Telefoongids. De bedrijfsverkoop van Lokaal Totaal is ingegeven door het niet meer aansluiten bij de kernactiviteiten van DTG.
 

‘DTG richt zich als online marketing services bedrijf voor ondernemers steeds meer op het ontwikkelen van online diensten en services’, zegt directeur Erik Hoekstra van DTG. ‘Binnen deze strategie sluiten de activiteiten van Lokaal Totaal niet meer aan en dit heeft geleid tot de bedrijfsoverdracht aan Falkplan, een partij met veel media ervaring en een goede positie in de markt.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen