Kinderopvang KindeX in handen van Scandinaviërs

Redactie team, Brookz | March 28, 2014

Bedrijf verkopen

KindeX is in tien jaar uitgegroeid tot een professionele kinderopvang met bijna tweehonderd medewerkers. Maar na een decennia vindt oprichter Jan Schalkx het tijd om met pensioen te gaan en besluit zijn bedrijf te verkopen. Hij zocht nadrukkelijk naar een strategische koper voor het Vooschotense bedrijf.
 

'Ik voel me, na twaalf jaar hier te hebben gewerkt, verantwoordelijk voor mijn medewerkers’, zegt Schalkx in het Leidsch Dagblad. ‘Ik moet er niet aan denken dat ik door een bedrijfsovername de werkgelegenheid op het spel zou zetten. Bij Norlandia heb ik het vertrouwen dat de continuïteit wordt nagestreefd.’

Bedrijfsovername

Koper Norlandia Care Group heeft naast kinderopvang twee andere aanvullende activiteiten. Een daarvan is het exploiteren van verpleeghuizen, de andere is het runnen van patiëntenhotels. Het Oslose bedrijf is marktleider op het gebied van kinderopvang in Zweden en Noorwegen.
 

‘We zijn blij met ons eerste marktaandeel buiten de Scandinavische landen’, zegt directeur Yngvar Tov Herbjørnssønn van Norlandias kinderopvangdivisie over de bedrijfsovername. ‘We staan te popelen om de mogelijkheden te verkennen om de kennis en ervaring van KindeX met oudere kinderen in onze Zweedse en Noorse organisaties toe te passen, dit in het belang van de kinderen daar.’

Informatie over bedrijfsverkoop

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen