Kwekkeboom-eigenaar neemt Willie Dokter over

Redactie team, Brookz | January 14, 2011

Bedrijfsovername

De voornaamste reden van de bedrijfsovername is dat Buitenfood slechts een klein deel van het segment 'vleessnacks' in handen heeft. Met de overname krijgt de Utrechtse holding direct toegang tot een groter stuk van dat deel van de markt, want Willie Dokter produceert onder andere gehaktballen, miniballetjes en hamburgers.

'Willie Dokter is een waardevolle aanvulling op onze portfolio', zegt chief executive officer Olaf Noorman van Buitenfood. 'De gehaktbal van Willie Dokter wordt alom erkend als de meest gewaardeerde gehaktbal van Nederland. Het bedrijf is binnen de foodservicemarkt een sterk merk dat past onder onze merkenparaplu.'

Aandeelhouder

Ook Mart Beniers, eigenaar en enige aandeelhouder van Willie Dokter, is tevreden met zijn bedrijfsverkoop. 'We hebben heel bewust gekozen voor Buitenfood, want het bedrijf heeft een sterke marktpositie in het foodservicekanaal. Door deze aansluiting ontstaan er voor beide partijen nieuwe mogelijkheden en borgen we de continuïteit van onze onderneming op de lange termijn.'

Buitenfood verwacht de deal voor eind februari formeel te kunnen afronden. De naam Willie Dokter verdwijnt niet, want de onderneming zal na de bedrijfsverkoop onder eigen naam blijven opereren.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen