LeaseWeb neemt Duitse concurrent over

Redactie team, Brookz | December 22, 2010

Bedrijfsovername

De buy & build-strategie van LeaseWeb begint steeds meer vorm te krijgen. Met de bedrijfsovername van Netdirekt heeft de hostingprovider een vestiging in Frankfurt, met afstand het belangrijkste internetknooppunt in Duitsland. Daarmee verschaft het zichzelf ook toegang naar Oost-Europa en het Midden-Oosten.

'Deze overname is een belangrijke mijlpaal voor ons', zegt manager Mergers & Acquisitions Ivo Roomer van LeaseWeb. 'Onze prioriteit voor 2011 is de succesvolle integratie van de Netdirekt-organisatie. Alle medewerkers van Netdirekt gaan over naar LeaseWeb en we verwachten dat de werkgelegenheid bij de Duitse aankoop op korte termijn zelfs zal toenemen.'

Internationale overname

Voormalig eigenaar Wiethold Wagner van Netdirekt blijft na de overname aan om de leiding van de nieuwe vestiging van LeaseWeb in Frankfurt op zich te nemen. 'De concurrentie op de Duitse markt voor webhosting is zonder twijfel een van heftigste in de wereld en staat aan de vooravond van een periode van consolidatie', aldus Wagner.

Het snelgroeiende LeaseWeb wil met de overname uitgroeien tot een van de toonaangevende hostingproviders in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook staat er voor 2011 een nieuw datacenter in de Verenigde Staten gepland in het kader van internationale expansie.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen