Bed- en tafellinnenspecialist verkocht door investeerders

Redactie team, Brookz | July 23, 2013

Bedrijfsovername

Koper Blycolin Groep is al meer dan veertig jaar actief als internationale specialist in linnenservices. De overname van branchegenoot Womitex lijkt een logisch vervolg op de ambitie om de Noord-Europese marktpositie te verstevigen.
 

‘Het spreekt voor zich dat we trots zijn op deze bedrijfsovername’, zegt directeur Marc van Boekholt van Blycolin. ‘In de afgelopen dertig jaar heeft Womitex net als Blycolin in Nederland en Duitsland een mooie positie opgebouwd.’

Bedrijfsverkoop

Womitex was in handen van de investeerders Berk Partners en Rabo Participaties. Door de bedrijfsverkoop van het Almeerse bedrijf stopt de betrokkenheid van private equity bij de bed- en tafellinnenspecialist. ‘Aandeelhouders en directies zien de overname als een logische stap in een sector die gekenmerkt wordt door consolidatie’, aldus het persbericht.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen