Maintec koopt bedrijf Bikeflex

Redactie team, Brookz | October 30, 2012

Bedrijfsovername

Bikeflex leidt personeel op via de Bikeflex Academy en levert gekwalificeerd personeel voor de fietsenbranche. Maintec is specialist in het detacheren van technisch personeel. Hoeveel het Zeelandse bedrijf betaalt voor de overname van het aandelenpakket van Bikeflex, is niet bekend.

‘Bikeflex 'ademt' fietstechniek, kent de branche en de spelers daarop van binnenuit en weet precies waaraan een goede fietsenmaker tegenwoordig moet voldoen’, zegt directeur Wout Oosterhof van Maintec over de bedrijfsovername. ‘Daarnaast sluit de dienstverlening heel mooi aan bij de activiteiten die wij nu al in bijvoorbeeld de autobranche hebben. De fietsenbranche spreekt ons aan omdat het een technische branche is, die actief is in een 'groene' vorm van mobiliteit en bovendien is de branche zich sterk aan het professionaliseren.’

 

Bedrijfsverkoop

 

Bikeflex blijft onder de eigen naam en onder het zittende management functioneren. Het management van de Zeistse onderneming verkoopt het bedrijf voornamelijk vanwege schaalvergroting en meer groeimogelijkheden.

‘Maintec biedt ons fantastische groeimogelijkheden’, zegt Ernst Breunesse van Bikflex over de bedrijfsverkoop. ‘We hebben in één keer toegang tot een landelijk vestigingennetwerk en er is bij Maintec enorm veel kennis van detacheren en het gehele proces daaromheen. Bovendien heeft Maintec heel veel kennis in BBL-trajecten, wat naadloos aansluit op de opleiding die wij beginnende fietstechnici geven in onze Bikeflex Academy.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen