Management buy-in bij Amstelfarma

2012 M11 9

Bedrijfsverkoop

Amstelfarma is een leverancier van - onder eigen licentie - wereldwijd generieke medicijnen in onder andere ontwikkelingslanden die worden ingezet bij rampen, bijvoorbeeld aan Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis.
 

De bedrijfsovername van de onderneming uit Heemstede door Jean-Pierre Bogers is een logische vervolgstap voor de MBI-kandidaat. Na de bedrijfsverkoop van zijn eigen opgerichte onderneming Market4Care in 2007 wilde hij toch weer aan het roer staan van een bedrijf.

Management buy-in

‘Bij Amstelfarma kan ik het grootste deel van mijn ervaringen uit het verleden inzetten, in plaats van regisseur van de keten ben ik nu leverancier in de keten’, aldus Bogers na de management buy-in. ‘De combinatie tussen aan de ene kant het runnen van een internationale groothandel van en naar bestemmingen over de gehele wereld en aan de andere kant bezig zijn met het algemeen nut spreken mij zeer aan.’

De oud-eigenaren van Amstelfarma blijven de komende periode nog aan binnen het bedrijf om kennis en ervaring over te dragen. Of de bedrijfsovername-financiering is geregeld mede door een earn-outconstructie, is niet bekend.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!