Management buy-in bij Elmo ICT Solutions

2011 M06 24

Jan Torny koopt een meerderheidsbelang in Elmo ICT Solutions, terwijl de eigenaren Henk Witvoet en Frank Imholz als minderheidsaandeelhouders aanblijven. 

Management buy-in

De 42-jarige Torny wil met de management buy-in zijn kennis van de zorgmarkt inzetten om een nieuwe efficiencyslag in de zorg te realiseren. Elmo levert al twaalf jaar planning- en registratieapplicaties voor mobiele telefoons waarmee de ambulant werkende zorgverlener op locatie de administratie bij kan werken.

De veranderende markt was voor eigenaren aanleiding op zoek te gaan naar een bedrijfsopvolger. De oprichters zien naast de enorme potentie voor softwareproducten ook dat de markt te maken heeft met een consolidatieslag. Een belangrijke eis was dan ook dat de kopende partij bekend moest zijn met de thuiszorg en het begrip 'mobility' om het aanbod richting zorgbedrijven in de toekomst te kunnen garanderen.

Meerderheidsaandeelhouder

De nieuwe meerderheidsaandeelhouder is absoluut geen onbekende in de thuiszorgsector. Torny verkocht vijf jaar geleden als eigenaar Thuiszorg Service Nederland aan Asito, maar bleef zelf aan als directeur. Eind vorig jaar deed hij zijn resterende aandelen van de hand om een nieuw avontuur te beginnen als zelfstandig ondernemer.

Torny wil de zorg efficiënter inrichten door bestaande softwarepakketten van Elmo te combineren met zijn Reware-backofficesysteem. 'Dat is een ijzersterke combinatie. Het systeem zorgt voor meer werkplezier onder de zorgverleners en hogere productiviteit. De jaarlijkse kosten van de software zijn beduidend lager dan de gerealiseerde besparing. Dat is ook onze garantie. Bespaar je niets, dan betaal je niets.'

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!