Management buy-in bij Gullimex

Redactie team, Brookz | October 2, 2015

Gullimex telt 50 werknemers die jaarlijks € 10 miljoen omzetten. Het bedrijf levert hoogwaardige meetinstrumenten en registratieapparatuur aan de levensmiddelen-, medische, farmaceutische en logistieke branche. Het Overijsselse bedrijf werkt onder meer voor vleesverwerkers, cateraars, fastfoodketens, transporteurs en industriële bedrijven. Het bedrijf, dat een vestiging heeft in België, is eigendom van Wim Geul die het bedrijf in 1981 oprichtte. De 68-jarige ondernemer geeft de dagelijkse leiding over aan Roeleven, maar blijft in de nieuwe opzet minderheidsaandeelhouder.

Internationale expansie

Roeleven was tot voor kort chief commercial officer bij Rentalite, een bedrijf in lichttechnologie. De nieuwe eigenaar ziet kansen om het bedrijf door te laten groeien op de Duitse en Franse markt. ‘Met zijn toeleveranciers heeft Gullimex een aantal nieuwe en innovatieve producten op de markt gebracht’, zegt Roeleven, die bij de aankoop begeleid werd door overnameadvieskantoor Marktlink. Factor Bedrijfsovernames heeft oprichter Wim Geul begeleid bij de verkoop van Gullimex. 

Een bedrijf (gedeeltelijk) kopen of verkopen? Kijk op ons overnameplatform.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse