Management buy-in bij Van Uden Kaarsen

Redactie team, Brookz | February 14, 2017

Van Uden Kaarsen werd in 1985 opgericht door Jos van Uden. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich enkel op de productie van kaarsen op de kerkelijke markt. Na het overlijden van senior in 2002 namen zijn  zoons Roan en Maurice het bedrijf over en werd de focus verlegd naar onder meer de horecasector. In de afgelopen tien jaar is het bedrijf uitgegroeid naar een internationale speler met 15 medewerkers.

Kort verkoopproces

De broers Van Uden zijn respectievelijk 30 en 27 jaar betrokken bij Van Uden Kaarsen en waren toe aan een nieuwe uitdaging. Na een kort verkoopproces heeft Stephan Snijders 100% van de aandelen overgenomen. Voor Snijders bleek Van Uden Kaarsen een perfecte fit. Vanwege zijn internationale achtergrond bij diverse productiebedrijven, waaronder CSM Biochemicals en FrieslandCampina, en een aantal jaar als zelfstandige gericht op procesoptimalisatie projecten, was ook de huisbankier Rabobank snel overtuigd van de overname. De overname en financiering werd begeleidt door fusie- en overnamespecialist Marktlink.

De komende jaren wil Snijders Van Uden Kaarsen laten uitgroeien naar een allround internationale speler in de business to business-markt voor kaarsen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse