Management buy-in en buy-out bij InterCollege

2014 M07 4

Management buy-in

InterCollege Business School werd in 1979 opgericht door Anton Dreesmann, omdat hij adequaat opgeleide mensen voor zijn familiebedrijf Vroom&Dreesmann miste. In 2000 werd InterCollege onderdeel van de Luzac Onderwijsgroep, een particuliere onderwijsgroep voor voortgezet onderwijs met vestigingen door heel Nederland.

Momenteel is InterCollege Business School een particuliere opleiding HBO Bedrijfskunde waar de studenten worden voorbereid op toekomstig ondernemerschap of een managementfunctie. Drie ondernemers hebben samen de InterCollege Business School overgenomen. George Banken, Paul van Splunteren (management buy-in) en directeur Bart van den Dries (management buy-out) willen de opleiding meer laten aansluiten op de praktijk van de dynamische wereld van het ondernemerschap.

Bedrijfsovername

Het trio wil op de InterCollege Business School een dynamische leeromgeving creëren waarin de studenten belangrijke ondernemersvaardigheden ontwikkelen en waar ze geïnspireerd en gemotiveerd worden door ondernemers en gastdocenten. De belangrijkste vernieuwing wordt een nog meer op de praktijk gerichte invulling van de bedrijfskundeopleiding.

‘Daarbij laten we ons leiden door onze ervaring als ondernemer, ons brede netwerk in het bedrijfsleven en de wetenschap dat er, mede door demografische ontwikkelingen, grote behoefte is aan ambitieuze jonge ondernemers’, aldus Banken na de bedrijfsovername.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!