Management buy-in voor Jorgen Botermans

Redactie team, Brookz | July 26, 2013

MBI-kandidaat

Jorgen Botermans werkte onder andere voor grote spelers als AXA, Nationale Nederlanden en Rabobank. Uiteindelijk was hij onderdeel van het team dat een management buy-out deed van de Unirobe Groep. Dit bedrijf heeft het toenmalig managementteam succesvol verkocht aan Aegon, waarna hij bestuurslid werd van het fusiebedrijf UMG.
 

Botermans wilde weer - naast zijn activiteiten als informal investor - aan de slag als ondernemer. Hij vond die ondernemersuitdaging via Marktlink Fusies & Overnames in een management buy-in van MarketResponse en SmartAgent, twee spelers op het gebied van market research en data- en marketing analytics.
 

‘Door de combinatie van MarketResponse en SmartAgent ontstaat een sterke speler in de snel veranderende wereld van market research en consultancy’, aldus MBI-kandidaat Botermans. ‘De veranderende consumentenbehoefte vraagt om innovatieve diensten, producten en oplossingen die continu bijdragen aan de prestaties van bedrijven. De markt wordt overspoeld door ‘big data’, maar daarmee neemt de kennis over de klant behoeftes niet automatisch toe. De combinatie van MarketResponse en SmartAgent schept orde in al die offline en online data.’

Bedrijfsverkoop

Met het verkrijgen van een meerderheidsbelang in MarketResponse en SmartAgent zal Botermans als voorzitter het zittend management gaan versterken en samen met oprichter Willem Brethouwer van MarketResponse de bedrijven verder ontwikkelen. Oprichter Douwe Reitsma van Smart Agent heeft gekozen voor een carrière buiten de nieuwe combinatie.
 

‘MarketResponse is toe aan een volgende levensfase, waarin zij verder door wil groeien naar een permanente top-5 positie in de Nederlandse research consultancy markt’, legt Brethouwer de bedrijfsverkoop uit. ‘Met het ondernemerschap, de ervaring en toegevoegde waarde van Jorgen weet ik zeker dat wij deze ambitie gaan realiseren.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen