Management buy-in voor Ruben Scholte

Redactie team, Brookz | June 19, 2012

Management buy-in

De 34-jarige Ruben Scholte heeft een meerderheidsbelang in DaxTrio genomen. Deze medische groothandel heeft zich gespecialiseerd in goederen en apparatuur voor fysiotherapeuten, medische instellingen en huisartsen.
 

‘Ik zie veel kansen in de markt, zeker omdat er in de toekomst sprake zal zijn van een verschuiving richting de eerstelijnszorg om grip op de zorguitgaven te krijgen’, zegt Scholte tegen Medicalfacts. ‘Met de toename van de verantwoordelijkheden van huisartsen moet ook het kennis- en serviceniveau verbeteren. Als topspeler in de huisartsenmarkt is hier een mooie rol voor weggelegd.’

Bedrijfsovername

Scholte heeft tijdens zijn zoektocht naar een passend bedrijf om via een management buy-in over te nemen meer dan 20 ondernemingen bezocht. Uiteindelijk kwam hij bij DaxTrio terecht, dat een aantrekkelijke overnamekandidaat was.
 

Meerdere strategische kopers waren in de race om het bedrijf uit Broek op Langedijk over te nemen. MBI-kandidaat Scholte had de beste papieren voor de bedrijfsovername, met name door de persoonlijke klik tussen koper en verkoper.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen