Management buy-in voor Ruben Scholte

2012 M06 19

Management buy-in

De 34-jarige Ruben Scholte heeft een meerderheidsbelang in DaxTrio genomen. Deze medische groothandel heeft zich gespecialiseerd in goederen en apparatuur voor fysiotherapeuten, medische instellingen en huisartsen.
 

‘Ik zie veel kansen in de markt, zeker omdat er in de toekomst sprake zal zijn van een verschuiving richting de eerstelijnszorg om grip op de zorguitgaven te krijgen’, zegt Scholte tegen Medicalfacts. ‘Met de toename van de verantwoordelijkheden van huisartsen moet ook het kennis- en serviceniveau verbeteren. Als topspeler in de huisartsenmarkt is hier een mooie rol voor weggelegd.’

Bedrijfsovername

Scholte heeft tijdens zijn zoektocht naar een passend bedrijf om via een management buy-in over te nemen meer dan 20 ondernemingen bezocht. Uiteindelijk kwam hij bij DaxTrio terecht, dat een aantrekkelijke overnamekandidaat was.
 

Meerdere strategische kopers waren in de race om het bedrijf uit Broek op Langedijk over te nemen. MBI-kandidaat Scholte had de beste papieren voor de bedrijfsovername, met name door de persoonlijke klik tussen koper en verkoper.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!