Management buy-out bij Optisport

Redactie team, Brookz | May 11, 2012

Bedrijfsverkoop

Optisport is Nederlands grootste exploitant in sport en leisure, met ruim 150 sportaccommodaties in circa 60 gemeenten in Nederland. In 2006 werd het bedrijf gekocht door Waterland Private Equity om het versneld te laten groeien volgens een buy and build-formule.

 

‘Optisport is een prachtig bedrijf’, zegt voormalig directeur Gijs den Hartog over de bedrijfsverkoop. ‘We hebben laten zien dat de unieke samenwerking met private equity in de sportsector, ook in de huidige economische omstandigheden, succesvol kan zijn.’ 

Bedrijfsovername

‘Door deze investering helpen wij het aandeelhoudend management aan een meerderheidsbelang, legt directeur Bob van der Veen uit, ‘doordat Rabo Private Equity risicodragend kapitaal ter beschikking stelt.’ De bedrijfsovername is mede mogelijk gemaakt door de verschaffing van bankfinanciering door Rabobank Breda, De Lage Landen Leasing en Rabobank Corporate Clients Zuid-West Nederland.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen