Management buy-out bij Pack2Pack

Redactie team, Brookz | August 12, 2014

Investeerder

Pack2Pack is marktleider in de Benelux op gebied van het vervaardigen van blikken verpakkingsmaterialen voor de industriële markt (pails en cans), met klanten als AkzoNobel en Remia. Exact drie jaar geleden werd het bedrijf uit Halsteren overgenomen door het Amerikaanse Greif, dat vooral interesse had in de activiteit van het inkopen van vervuilde vaten, die schoonmaken en weer verkopen.

 

Het management, onder leiding van directeur Chris Paelinck, wilde in 2013 het onderdeel losweken bij het moederbedrijf uit de Verenigde Staten. Met behulp van DRV Corporate Finance zijn er diverse investeerders benaderd, waarbij de keuze is gevallen op Gilde.  

 

‘Pack2Pack heeft een sterke marktpositie in specifieke niches in de metaalverpakkingenindustrie’, legt partner Jeroen Nienhaus de participatie in de management buy-out uit. ‘We hebben er veel vertrouwen in dat Chris Paelinck en zijn team in staat zijn het succes van het bedrijf voort te zetten.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen