Management buy-out bij Pauw Sanders Zeilstra

Redactie team, Brookz | August 4, 2011

Ruim tien jaar maakte Pauw Sanders Zeilstra, communicatiemanagement en public affairs, deel uit van de Van Spaendonck Groep uit Tilburg. Een management buy-out maakt daar deze maand een einde aan, waardoor Roelf Middel Foeke Zeilstra opvolgt als algemeen directeur.

Meerderheidsbelang

PSZVS maakte door sterke veranderingen in de (overheids-)adviesmarkt en het overlijden van medeoprichter Ben Pauw, roerige tijden door. De Van Spaendonck Groep concludeerde dat haar meerderheidsbelang van 90% in PSZVS het aantrekken van nieuwe partners of het realiseren van een fusie in de weg staat.

Voor de Van Spaendonck Groep weegt het toekomstperspectief van het bedrijf voor cliënten en medewerkers zwaarder dan de continuering van de bestaande situatie. Het dit voorjaar door algemeen directeur Foeke Zeilstra en Roelf Middel opgestelde businessplan, maakte de weg vrij voor een management buy-out.

Adviseur

PSZVS heet vanaf heden Pauw Sanders Zeilstra, adviseurs voor communicatie en public affairs. De Rotterdamse dochter ‘De Nieuwe Lijn’ gaat mee over. Roelf Middel zal de komende vernieuwing van Pauw Sanders Zeilstra vorm geven. Foeke Zeilstra blijft - naast zijn rol als senior adviseur en partner - deel uitmaken van het directieteam van PSZ.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen