Management buy-out bij Verhoeven Logistics

Redactie team, Brookz | December 27, 2010

Bedrijfsovername

Algemeen directeur en enige aandeelhouder Peter Verhoeven doet zijn aandelenpakket van de hand. Hoeveel de bv - The Logistical Approach genaamd - betaald voor het belang, is niet bekend. Wel blijft de voormalig directeur van Verhoeven Logistics aan als adviseur bij het Udense bedrijf. Het directieteam bestaat na de bedrijfsovername uit Will Louvet, Louis Bardoel en Martijn Bruijsten.

Management buy-out

De financiering van de management buy-out bestaat uit eigen middelen en bankleningen. 'De bank heeft zich heel flexibel opgesteld', zegt Verhoeven tegen Het Financieele Dagblad over hoe het benodigde bedrag voor de overname op tafel kwam.

De afgelopen jaren beleefde Verhoeven Logistics twee wisselingen van de wacht qua (externe) directeuren. 'Die directeuren brachten inderdaad niet het gewenste resultaat', legt Bardoel uit. 'Bottom-line komt het er op neer dat zij geen echte feeling hadden met de cultuur van het familliebedrijf.'

Verhoeven Logistics verricht warehousing, internationale transporten en distributie in Engeland, de Benelux, Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije. Het bedrijf heeft kantoren in Uden en in Poznan (Polen) met ruim 120 medewerkers in dienst.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen