Management buy-out bij Wynmalen & Hausmann

Redactie team, Brookz | July 13, 2011

Wynmalen & Hausmann is een voormalig onderdeel van Citadel Enterprises. Het Heterense bedrijf is de Nederlandse importeur van Liebherr grondverzet-, wegenbouw- en industriemachines. 
 

Management buy-out

De management buy-out (MBO) werd begeleid door Marktlink Fusies en Overnames. Volgens de intermediair waren verschillende banken ‘erg geïnteresseerd in het verstrekken van de bedrijfsovernamefinanciering’.


‘Het was een erg intensief, maar voorspoedig traject’, zegt de nieuwe directeur-grootaandeelhouder (DGA). Wim van den Heuvel is acht jaar directeur bij Wynmalen & Hausmann en twintig jaar actief in de markt.
 

Marktontwikkelingen

Wynmalen & Hausmann is ook importeur van Yanmar minigraafmachines en Amman verdichtingsapparatuur. De afnemers van het bedrijf zijn onder andere werkzaam in grondverzet, metaalrecycling, afvalverwerking en overslag. Wynmalen & Hausman heeft op deze markten dan ook een sterke positie ingenomen.


Het Heterense bedrijf heeft goede toekomstverwachtingen. De onderneming heeft de gevolgen van de crisis gemerkt en deze goed doorstaan. Wynmalen & Hausmann ziet sinds 2010 weer positieve ontwikkelingen in de markt.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen