Management buy-out bij Wynmalen & Hausmann

2011 M07 13

Wynmalen & Hausmann is een voormalig onderdeel van Citadel Enterprises. Het Heterense bedrijf is de Nederlandse importeur van Liebherr grondverzet-, wegenbouw- en industriemachines. 
 

Management buy-out

De management buy-out (MBO) werd begeleid door Marktlink Fusies en Overnames. Volgens de intermediair waren verschillende banken ‘erg geïnteresseerd in het verstrekken van de bedrijfsovernamefinanciering’.


‘Het was een erg intensief, maar voorspoedig traject’, zegt de nieuwe directeur-grootaandeelhouder (DGA). Wim van den Heuvel is acht jaar directeur bij Wynmalen & Hausmann en twintig jaar actief in de markt.
 

Marktontwikkelingen

Wynmalen & Hausmann is ook importeur van Yanmar minigraafmachines en Amman verdichtingsapparatuur. De afnemers van het bedrijf zijn onder andere werkzaam in grondverzet, metaalrecycling, afvalverwerking en overslag. Wynmalen & Hausman heeft op deze markten dan ook een sterke positie ingenomen.


Het Heterense bedrijf heeft goede toekomstverwachtingen. De onderneming heeft de gevolgen van de crisis gemerkt en deze goed doorstaan. Wynmalen & Hausmann ziet sinds 2010 weer positieve ontwikkelingen in de markt.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!