Management buy-out Fletcher Hotels

Redactie team, Brookz | May 23, 2016

Alle hotels alsmede het onroerend goed maken onderdeel uit van de transactie. Oprichter Chris Luken stapt uit het bedrijf. Vorig jaar werd JLL Hospitality Worldwide te Londen ingeschakeld om Fletcher te begeleiden bij de verkoop.

Groei door overname

Chris Luken (50), ooit begonnen als ober bij Van der Valk, bedacht in 1994 ‘De Hotelbon’ en kocht drie jaar later zijn eerste eigen hotel op Texel dat hij vernoemde naar zijn hond Fletcher. Inmiddels telt het bedrijf 73 hotels in Nederland, met bijna 4.000 kamers. Fletcher had vorig jaar een omzet van 125 miljoen euro. Het bedrijf heeft 2.600 personeelsleden. De doelstelling is om de onderneming in de komende jaren te laten doorgroeien tot 100 hotels.

Financiering

“Wij zien Fletcher als een prachtig, ondernemend bedrijf met zijn wortels in Nederland met bovendien veel groeipotentie. We zijn blij om Fletcher samen met onze co-investeerder Xead Group te kunnen ondersteunen met kapitaal om deze overname mogelijk te maken,” aldus Robert Jan Oei van NIBC Mezzanine & Equity Partners.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen