Management buy-out voor Atag

Redactie team, Brookz | December 23, 2010

De directie, bestaande uit Carl Berlo en Nico Niehoff, krijgt 30 procent van het aandelenpakket in handen. Friesland Bank Investments neemt een belang van 67 procent in Atag, terwijl enkele managers de overige aandelen in de cv-fabrikant verdelen. Hoeveel de overnameprijs bedraagt, dat Rabobank gedeeltelijk financiert, is niet bekend gemaakt.

Management buy-out

Atag - nummer vijf op de landelijke cv-markt - komt door de management buy-out op eigen benen te staan. Tot nu toe was het Lichtenvoordese bedrijf eigendom van H2 Equity Partners en ABN Amro Participaties, die Atag begin 2005 kochten.

'De overname sluit naadloos aan bij de ingezette strategie van Atag en de huidige fase waarin het bedrijf zich bevindt met dubbelcijferige omzet en winstgroei', aldus mede-directeur Berlo. 'De afgelopen periode stond in het teken van investeren en professionaliseren met een uitbreiding van het assortiment.'

Overname

'We staan aan de vooravond van een versnelling van de sterke bedrijfsresultaten en daarbij past een andere partner', vult mede-directeur Niehoff aan. 'Wij zijn trots dat Friesland Bank Investments met vertrouwen dit traject wil ondersteunen.'

Friesland Bank Investments participeert onder andere in Dutch FilmWorks, NDC|VBK de uitgevers en Simon Lévelt. De investeringsmaatschappij heeft in totaal ongeveer 250 miljoen euro aan kapitaal geïnvesteerd, met deelnemingen vanaf 5 miljoen euro.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen