Management buy-out voor Brakel Group

2011 M05 17

Het management en Friesland Bank Investments heeft door een management buy-out Brakel Group overgenomen van eigenaar CRH. Hoe groot het belang van de investeringsmaatschappij in de producent van rook- en warmteafvoersystemen is, wordt niet bekend gemaakt.

Participatie

Door de participatie van Friesland Bank Investments en het management komt Brakel Group in handen van een sterke Nederlandse partij. Algemeen directeur Ton van Gerwen van Brakel Groep is daarover erg verheugd. 'We hebben FBI de afgelopen periode leren kennen als een actieve, ondernemende en betrokken investeerder.'

'Met de investeringsmaatschappij als nieuwe partner kunnen we als zelfstandige en onafhankelijke onderneming inspelen op de marktontwikkelingen binnen onze sector en verder groeien in Europa', vervolgt hij. 'Het ondernemerschap, de marktgerichtheid, de flexibiliteit en continuïteit, en het bouwen op de sterktes van onze bedrijven, wordt door beide partijen ondersteund.'

Bedrijfsovername

Brakel Group is al ruim 35 jaar specialist in het vinden van oplossingen voor comfortabele, (brand)veilige leefomgevingen in allerlei gebouwtypen; van (woon)zorggebouwen, scholen, winkelcentra en stations tot en met parkeergarages en industriële gebouwen.

Eind 2009 kondigde CRH aan dat de activiteiten van het Udense bedrijf niet langer passen in de strategie van de onderneming. CRH is opgetogen dat deze groep door de bedrijfsovername in handen van partijen gekomen is die ook ondernemerschap, marktgerichtheid, innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!