Management buy-out voor failliete Thieme-onderdelen

2010 M10 22

Management buy-out

Het nieuws van de management buy-out werd gisteren door de curator van het failliete mediaconcern bekend gemaakt. Met deze doorstart blijven er 105 arbeidsplaatsen behouden. Een week geleden maakte het eerste van de dertig bedrijfsonderdelen van Thieme al een doorstart. Uitgeverij MYbusinessmedia nam Media Business Press over, uitgever van vakbladen en exploitant van websites op het gebied van media, gezondheidszorg en de voedingssector.

Met die overname groeide Mybusinessmedia uit tot de vierde uitgeverij van ons land, achter grootmachten Reed Elsevier, Wolters Kluwer en Sdu. 'Maar wij volgen op ruime afstand van deze top drie', concludeerde directeur Hein Bronk tegenover Het Financieele Dagblad. Over het overnamebedrag meldde Bronk dat het om een prijskaartje 'met zes nullen' gaat.

Failliet bedrijf

Diverse onderdelen van het bankroete mediaconcern zijn al overgenomen door andere bedrijven. Het Grafisch Productie Bureau, een deel van de medewerkers van PlantijnCasparie IJsselstein, de activiteiten van Thieme Print 4U Apeldoorn en Thieme Print 4U Den Haag zijn inmiddels in andere handen.

Thieme Groep kwam eerder dit jaar al in de problemen door met name de economische crisis en een onder druk staande grafische markt. Bedrijfsonderdelen werden in etappes failliet verklaard en algemeen directeur Mark van der Kallen stapte februari op. 'Helaas zijn de met name in het verleden opgebouwde schulden en verliezen met daaroverheen de traditioneel zwakke zomer van grote invloed', verklaarde de nieuwe algemeen directeur Herman Hovestad van Thieme in oktober.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!