Management buy-out voor hoofdredacteur Z24.nl

Redactie team, Brookz | July 22, 2010

Management buy-out

Van den Berg neemt de aandelen via een management buy-out over van FD Mediagroep en Schibsted, uitgever van het Noorse E24. FD Mediagroep wil zich volledig richten op de hoofdtitels Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. De samenwerking met E24 - de Scandinavische variant van Z24 - blijft wel bestaan. Eerder stapte RTL-Z als minderheidsaandeelhouder al uit de online zakenkrant.

‘FD Mediagroep had drie jaar geleden de durf om Z24 op te richten als nieuwe propositie voor een jongere groep beslissers; zegt Van den Berg. ‘Nu ben ik blij met de gelegenheid die we met deze management buy-out krijgen. Met de steun van onze commercieel en digitaal ervaren investeerders hebben we het volste vertrouwen in een zelfstandige toekomst.’

Bedrijfsovername

‘Z24 komt beter tot z’n recht buiten FD Mediagroep, vertelt chief executive officer Jacques Kuyf van de mediagroep. ‘Daarvoor krijgt het nu alle ruimte. Wij bedanken Arend van den Berg en Schibsted voor de samenwerking van de afgelopen jaren.’ Hoeveel geld er met de bedrijfsovername is gemoeid, wordt niet bekend gemaakt. Wel blijkt dat vier van de zeven redacteuren van de financieel-economische website zijn ontslagen en op zoek moeten naar een andere baan.

Z24 is een online zakenkrant voor de jongere doelgroep, dat nieuws beoogt te brengen op een toegankelijke manier. De website trekt volgens de eigenaar maandelijks circa 600.000 unieke bezoekers. Ondanks de hoge bezoekersaantallen wist Z24 onvoldoende inkomsten te genereren om de kosten te dekken.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen